Turism i Sverige

I Sverige ökade turismens totala omsättning med 18,3 miljarder kronor eller 6,6 procent till 296 miljarder kronor under 2016. Turismens exportvärde, det vill säga utländska besökares konsumtion i Sverige, ökade med 13,5 miljarder kronor eller 12,7 procent

Utländska besökare spenderade 119,6 miljarder kronor och svenska fritids- och affärsresenärer 176,4 miljarder kronor. Sedan 2000 har den totala omsättningen för turismen i Sverige ökat med 97 procent i löpande priser.

Källa: Tillväxtverket

De största skarorna av turister dras till våra största städer men vi ser en bred tillväxt även på andra orter runt om i hela landet. Stadsmiljö eller landsbygd. Den utländska turisten lockas av båda och tillväxten har varit jämn och ökande under de senaste 15 åren. Turistnäringen i Sverige får mycket liten påverkan av konjunkturen och genererar en stabil inkomst från år till år.

Till viss del förändras besökaren och vi kan se trender och flöden i vilka naionaliteter som besöker Sverige. Summan är oavsett nationaliteten på våra besökande turister en stark marknad och en tydlig köpvilja. 

Inga produkter matchar den valda filtreringen